Ağrı 1 Şubesi

Pakistan'da yetimlerle buluştuk

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, yetim bir peygamberin ümmeti olarak, dünyanın dört bir yanındaki yetimlerin yanında olmaya, onlara umut olmaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Yetime sahip çıkmak, insan olmanın gereğidir” dedi.



Atilla Olçum, 20 şube başkanımızdan oluşan bir heyetle, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında Pakistan’daki yetimhaneleri ziyaret ederek, yetimlerle bir araya geldi.



 

Keşmir Eğitim ve Teknoloji Bakanı Dr. Mustafa Beşir Abbasi ve Büyükelçi İhsan Mustafa Yurdakul ile de bir görüşme yapan Olçum, “İyilikte istikrar için imzamızı yenilediğimiz yetim projesi, yapay sınırların ve sınırlamaların gönül coğrafyamızı birbirinden ayıramayacağı gerçeğinin hayata geçirilmesidir. Acının da sevincin de ırkı, rengi, sınırı ve sınıfı olmaz. Dili, rengi, ülkesi ne olursa olsun kimsesizliğin, yoksulluğun kucağında acı çeken bir kardeşimiz varsa, biz rahat olamayız; onlar ağlarken biz gülemeyiz. Yetime, yoksula, garibe yakın olmak, onların elinden tutmak, acılarını az da olsa hafifletmek, insan olmanın gereğidir. Kim bir yetimi sevindirirse Allah da onu sevindirir. Medeniyet tecrübemiz, bize böyle asil bir sorumluluk yüklemektedir” şeklinde konuştu.



 

Türkiye ve dünya genelinde 25 bin yetime el uzatarak, onların yalnızlığına ortak olmaya, başını okşamaya, gözyaşlarını dindirmeye çalıştıklarını dile getiren Olçum, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocuklarımıza alan değil, veren el olmanın erdemini aşılayarak değerlerimizi yaşatma çabamızı; onları, insani değerleri ön planda olan birer fert olarak yetiştirme gayesi ile yetim projesini daha da geliştirerek sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeyi sürdüreceğiz.”



 

“Hayata bakış açımız, düşünce dünyamız farklı olabilir ama acılarımız aynıdır” diyen Olçum, “Yetim bir peygamberin ümmeti olarak, dünyanın her tarafından yetimlere elimizi uzatmaya, umut aşılamaya çabalıyoruz. Çünkü yetim gülerse dünya güler. Bu anlayışla, kanayan yaramız olan yetimlerimize sahip çıkma, onlara yardımcı olma kararlılığımız devam edecek” ifadelerini kullandı.



 

Altı yıl önce, Millî Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ile “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini başlattıklarını hatırlatan Atilla Olçum, “Dört yıldır da her yarıyıl tatilinde Şube başkanlarımızla hem proje kapsamında yürüttüğümüz faaliyetleri yerinde görmek hem de daha fazla yetime ulaşmak amacıyla Pakistan’a ziyarette bulunuyor, farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.



 

İHH Genel Başkan Yardımcısı Said Demir ise yetimhaneler hakkında bilgi verdi. Demir, yetimhanelerde okuldan spor salonuna ve tarım eğitimine, çiftlikten terzihaneye kadar birçok eğitim imkânı bulunduğunu ifade etti.