Ağrı 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN DİYADİN ŞUBESİNDEN MAAŞ PROMOSYONU EYLEM KARARI

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Eğitim-Bir-Sen Diyadin İlçe Temsilciliği olarak,  Diyadin Ziraat Bankası ve Diyadin Kaymakamlığı arasında imzalanan maaş ödeme protokolü gereği ödenen maaş promosyonunun mevcut ekonomik şartlar ve enflasyonun öngörülemeyen yükselişi dolayısıyla güncellenmesi için eylem kararı almış bulunmaktayız.

Eğitim çalışanlarının ve diğer kamu personellerinin maaş promosyonlarının güncellenmesi için Maaş Ödeme Protokolü’nün tarafları olan Diyadin Kaymakamlığı ve Ziraat Bankası Diyadin Şube Müdürlüğü’yle yaptığımız yazışma ve görüşmelerde, adı geçen bankanın genel müdürlüğü ile promosyon güncelleme çalışmalarının sürdürüldüğü ve güncelleme yapılacağı tarafımıza iletilmiştir.

 Ancak aradan geçen süreye rağmen henüz beklenen güncelleme gerçekleştirilmemiştir.

 Protokol, mevcut ekonomik şartlara uygun hâle getirilerek güncellenene kadar bugünden itibaren şu eylemlerin yapılması kararlaştırılmıştır.

Ziraat Bankası’nda bulunan maaş ve ek ders ücretlerimizi diğer bankalara aktarıyoruz.

Kredi kartlarımızı kullanmıyor; iptal ediyoruz.

Kullanılmayan açık banka hesaplarımızı kapatıyoruz.

Otomatik ödeme talimatlarımızı diğer bankalara taşıyoruz.

Yatırım ve bireysel emeklilik hesaplarımızı diğer bankalara taşıyoruz.

Bankalara çalışanlar adına ödenen toplam meblağ yüzde yüzün üzerinde artmış, Enflasyonun gidişatına ve Sayın Cumhurbaşkanımızın en düşük memur maaşı Temmuz zammıyla beraber en az 22.000 tl olacağı açıklamalarına bakıldığında bankaların artan ücretlerden dolayı çok önemli gelirler elde etmeye devam edecekleri aşikardır.

Eğitim Bir-Sen Diyadin Şubesi olarak bu süreci en başından beri takip ettik gereken müdahale ve itirazları en yetkili makamlara ilettik.

Kamu Denetçiliği Kurumundan itirazımızın haklı olduğu ve taleplerimizin karşılanması gerektiği yönünde tavsiye kararı muhatap bankaya iletilmiştir.

Temsilcisi olduğumuz kamu çalışanları adına mağduriyet yaratan ve memurlarımızı maddi kayba uğratan promosyon anlaşmasının günün koşullarına ve memur maaşlarından kaynaklı artan banka gelirlerine oranla güncellenmesini talep ediyor ve taleplerimiz karşılanıncaya kadar eylemimizi sürdüreceğimizi bildiriyoruz.

 

                                                                                                                                    Eğitim-Bir-Sen

                                                                                                                                  Diyadin Temsilciliği

                                                                                                                                   M.Salih ADIGÜZEL